Informatie over opmeten van het uurwerk

1. Voorbeeld hoe de aslengte voor een vervangend uurwerk opgemeten dient te worden:

Voorbeeld aslengte opmeten

2. Vorm van het messing gedeelte van de as.
Standaard wordt het uurwerk zoals op bovenstaande foto te zien is geleverd met een ovaal vormige as, dit is van belang voor het gat in de minuten wijzer. Wanneer de minutenwijzer van uw huidige uurwerk een rond gat heeft (en het uurwerk dus een rond vormige as aan het messing uiteinde) dan dienen er wijzers mee besteld te worden. Wanneer u een ovale as heeft dan kunt u uw huidige wijzers blijven gebruiken.

3. Leverbare wijzers.
Standaard zijn de onderstaande wijzers mee te leveren:

Leverbare wijzers

Peervormige kunststof wijzers 9,5 en 7 cm - vanaf middenas 9 cm en 6,5 cm. De minutenwijzer heeft een ovaal gat, de urenwijzer een rond gat.

Deze wijzers worden alleen meegeleverd wanneer u na uw bestelling ons even een e-mail stuurt. Anders worden er geen wijzers meegeleverd omdat vaak de oude wijzers nog goed te gebruiken zijn. Indien er ook een zwarte of rode kunststof secondewijzer meegeleverd moet worden dient dit nog extra vermeld te worden.

Mocht u toch op zoek zijn naar andere wijzers dan op bovenstaande afbeelding, dan is het mogelijk even een mail te sturen met de afmetingen en een foto van uw huidige wijzers. Dan kunnen wij bekijken of er tegen meerprijs andere passende wijzers mee te leveren zijn.

4. Wijkt uw eigen uurwerk af met de foto?
Lang niet alle uurwerken die zijn gebruikt voor klokken zijn hetzelfde en daarom zijn de uurwerken op onze website ook niet altijd geschikt als vervanger. Onze uurwerken zijn Duitse kwaliteits uurwerken en zijn vaak ook niet geschikt als vervanger voor een Aziatisch uurwerk. Bij twijfel raden we aan om ons even een mail te sturen met uw vraag, de wijzerlengtes en indien mogelijk een foto van de voorkant en achterkant van het uurwerk en een foto van de wijzers. Het is daarbij van belang dat de wijzers van het uurwerk zijn gedemonteerd. Dan kunnen wij het verder nakijken of het uurwerk geschikt is als vervanger. Mocht deze niet geschikt zijn dan kunnen wij ook bekijken of wij eventueel toch nog een goede vervanger leverbaar hebben.

Alle standaard leverbare uurwerken zijn terug te vinden in de categorie: uurwerken