Mechanische klokken

Producten 1-30 van 108

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Mechanische klokken

Het assortiment mechanische klokken bestaat uit ruim 100 verschillende soorten klokken die over een mechanisch uurwerk beschikken. Er zijn vele mooie designs in moderne en klassieke uitvoeringen. Het merendeel van het assortiment bestaat uit klassieke wandklokken. Daarnaast zijn er ook nog mechanische pendule tafelklokken leverbaar. Door de hoogwaardige Duitse kwaliteit kunnen deze klokken voor vele jaren plezier in huis zorgen. De meeste mechanische uitvoeringen beschikken nog over een slagwerk; dit staat na het aanklikken van een bepaald product verder omschreven. Daarbij zijn er diverse soorten slagwerk leverbaar. Om een nieuwe mechanische klok te kopen bent u bij ons op het juiste adres. Wij zijn een gediplomeerd klokkenbedrijf met meer dan 35 jaar ervaring en leveren alle klokken met 24 maanden garantie. Ook na de garantieperiode kunt u bij ons terecht voor lang plezier van een aangeschafte klok. Voor vragen of advies bij de keuze voor een nieuwe klok kunt u contact met ons opnemen.

Klokken in veel verschillende variaties

Op het gebied van klokken is er een ontzettend groot aanbod te vinden. Klokken kunnen zich op verschillende manieren van elkaar onderscheiden. De meest voor de hand liggende onderdelen waarop de ene klok zich van de andere onderscheidt zijn het design en de kleur. Er zijn echter nog veel meer onderdelen waarin klokken kunnen verschillen, bijvoorbeeld op het gebied van de werking en de kwaliteit. Over het algemeen zijn de meest bekende klokken de mechanische klok en de quartz klok. Kortgezegd werkt een quartz klok op een batterij en werkt een mechanische klok op basis van een uurwerk met raderen dat door middel van gewichten of een veer van kracht wordt voorzien. Naast de werking kunnen klokken zich ook onderscheiden op het gebied van het geluid en de verschillende slagwerken. Een mechanische klok is geschikt voor ieder type interieur en u vindt dan ook zowel moderne als klassieke varianten terug in de collectie.

Hoe werkt een mechanische klok?

Een mechanische klok werkt op basis van een uurwerk dat bestaat uit raderen en in de meeste gevallen in combinatie met een slinger die heen en weer beweegt. Het uurwerk kan op verschillende manieren van kracht worden voorzien, dit is afhankelijk van de uitvoering. Zo zijn er uitvoeringen met gewichten aan kettingen, waarbij de gewichten eens per week, of eens per twee weken moeten worden opgetrokken. Datzelfde geldt ook voor een uurwerk dat werkt door middel van veren in veertonnen, waarbij de klok door middel van het opdraaien door een sleutel weer van kracht wordt voorzien. Wanneer de klok voldoende kracht heeft, wordt deze goed overgebracht op het raderwerk dat vervolgens in beweging komt. Door middel van de werking van diverse formaten raderen in combinatie met het heen en weer bewegen van de slinger, zorgt dit er uiteindelijk voor dat de klok goed op tijd loopt en op de juiste tijden voor het slagwerk zorgt.

De soorten slagwerk van de mechanische klok

Naast de diverse variaties in klokken, zitten er ook verschillen tussen de geluiden die een klok produceert. Zo is er onderscheid te maken tussen vier soorten slagwerken. Het bim bam slagwerk is misschien wel het bekendste slagwerk; dit slagwerk bestaat uit twee verschillende tonen die voor het bim bam geluid zorgen. Op het halve uur is het slaan van deze twee tonen 1 keer te horen, op het hele uur zo vaak als het aantal uren van de tijd op dat moment. De Westminster klok heeft verschillende tonen en geeft elk kwartier een geluid naast het gebruikelijke slagwerk op het hele uur. Om kwart over zijn dit 4 tonen, op het halve uur 8 tonen, kwart voor zijn dit 12 tonen en op het hele uur wordt de complete melodie van 16 tonen afgespeeld. Bij het gong slagwerk wordt er op het halve uur 1x met de hamer op de gongstaven geslagen waardoor er 1 toon te horen is. Op het hele uur dezelfde toon en dan het aantal uren van de tijd op dat moment. Bij een klok met belslagwerk is dit verschillend, afhankelijk van het type klok. Vaak wordt bij deze klokken op het hele uur het aantal uren op een bel afgespeeld. Maar er zijn ook uitvoeringen waarbij alleen op het hele uur 1x door de hamer op een bel wordt geslagen. Dat wordt dwangslagwerk genoemd en komt vooral bij skeletklokken voor. Door de grote collectie mechanische klokken is er van ieder slagwerksoort een ruim aanbod. Alle verschillende soorten slagwerk zijn per soort tevens terug te vinden op de pagina: klokken met slagwerk. Deze klokken zijn van hoogwaardige Duitse kwaliteit en worden geleverd met 24 maanden garantie.