Houten wekkers

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Houten wekkers zijn zeer gewild

De wekker is vrijwel niet meer weg te denken uit de slaapkamer. In elk huis zijn er vaak wel een of meerdere wekkers terug te vinden en ook wanneer mensen op reis gaan nemen ze steeds vaker de wekker mee. De afgelopen tientallen jaren is er door de technologische ontwikkelingen op het gebied van onder andere smartphones en smartwatches behoorlijk wat concurrentie voor de wekker bij gekomen, maar desondanks blijft deze manier van gewekt worden toch populair. Er zijn tegenwoordig wekkers verkrijgbaar in tal van verschillende soorten materialen, waarvan houten wekkers behoren tot een van de meest unieke en geliefde varianten.

Verschillende kleuren hout voor verschillende inrichtingen en smaken

Hout is een erg geliefd materiaal voor verschillende interieurobjecten en voor de wekker is dit niet anders. Hout is beschikbaar in tal van verschillende kleuren en tinten en is daarnaast ook een materiaal dat zogenaamd leeft en een ruimte kan laten leven. Veel soorten houten wekkers brengen warmte in een ruimte en kunnen goed gecombineerd worden met andere hout elementen in de kamer, zoals bijvoorbeeld meubilair of een houten vloer. De meer donkere houten kleuren, zoals kersen en noten lenen zich zeer goed voor klassieke inrichtingen, terwijl lichtere kleuren hout zich uitstekend laten combineren in moderne of industriële inrichtingen.

Houten wekker geschikt voor op reis

Hout is van origine niet een materiaal dat veel gebruikt wordt voor de productie van wekkers, maar is wel zeer veel voorkomend in verschillende soorten klokken. Wanneer er echter gebruik gemaakt wordt van hout bij het maken van wekkers, dan zorgt dit voor een in het oog springende natuur look en krijgt de wekker een unieke uitstraling. Vooral bij bijvoorbeeld de bellenwekker van hout, krijgt de wekker een moderne, maar ook retro uitstraling die vaak zeer goed past bij moderne strakke interieurs. Ook voor op reis is een houten wekker vaak zeer geschikt, omdat het gebruikte hout zeer sterk is en de wekker hierdoor niet snel beschadigd raakt wanneer hiermee wordt gereisd.