Analoge klokken

Producten 1-30 van 813

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Analoge klok is het populairst

Tijd speelt een onmiskenbare rol in de samenleving en het aflezen van de tijd is dan ook nodig om zo efficiënt mogelijk gebruik van de tijd te maken die beschikbaar is. Al sinds honderden jaren bestaan er klokken in duizenden soorten en maten. De klok en varianten hiervan zijn door de tijd nogal veranderd van functie. Vroeger was een klok of een horloge lang niet voor iedereen beschikbaar en was dit meer een statussymbool terwijl in de loop der tijd de klok een stuk laagdrempeliger is geworden en voor vrijwel iedereen beschikbaar is. De populairste klok voor in huis, is de analoge klok die beschikbaar is in vele diverse designs en kleuren.

Functie per wijzer

De analoge klok wordt gekenmerkt door de wijzerplaat met hierop de cijfers en wijzers. In veel gevallen zijn er twee en soms drie wijzers op de klok. De kleine wijzer geeft hierbij het uur aan, terwijl de grote wijzer aangeeft hoeveel minuten over het uur het is. In sommige gevallen is er nog een derde wijzer die ook nog de secondes aangeeft. Analoge klokken zijn zowel erg functioneel, als ook mooi qua uitstraling. Vooral ronde muurklokken zijn erg geliefd voor bijvoorbeeld in de woonkamer. Door het grotere formaat is ook de tijd zeer goed af te lezen en is deze vanuit meerdere hoeken goed te zien.

Groter aanbod analoge klokken

De digitale klok is de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een gedegen concurrent van de analoge klok, maar desalniettemin kiezen de meeste mensen nog steeds voor de analoge variant. Het aanbod van verschillende analoge klokken is dan ook aanzienlijk uitgebreider. Niet alleen op het gebied van type klok, maar ook wanneer het gaat om het design, kleur en materiaalgebruik is er veel meer te kiezen op het gebied van analoge klokken. Van tafelklokken met een glazenwijzerplaat tot een slingerklok van hout of een industriële metalen muurklok, er is voor elk interieur wel een geschikte analoge klok te vinden.