Dubbelzijdige klok

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Dubbelzijdige klok

Ze zijn vooral bekend van stations en worden dan ook wel eens een stationsklok genoemd. Dubbelzijdige klokken geven daar de tijd nauwkeurig aan en zijn van beide zijden van het perron goed zichtbaar, zodat iedereen weet hoe laat treinen vertrekken en aankomen. Een dubbelzijdige klok is vandaag de dag echter ook een klok die prima thuis, op kantoor of in een restaurant kan hangen. Enerzijds omdat het simpelweg handig is om de tijd vanaf twee kanten te kunnen zien, anderzijds omdat het decoratieve en hoogwaardige klokken zijn, die goed tot hun recht komen in een retro look of een interieur met industriële stijl.

Stationsklok

Voor de liefhebbers van de Hollandse stationsklok heeft het gerenommeerde Nederlandse merk NeXtime een dubbelzijdige klok ontworpen die erg lijkt op de grote stationsklok die goed bekend is van de Nederlandse perrons. Daar hoort ook de kenmerkende rode secondewijzer bij die sleept en niet tikt. Net als op het perron kan deze klok zowel aan het plafond als aan de wand bevestigd worden, dankzij een ophangbeugel en bevestigingsplaat die voor beide soorten bevestiging geschikt is. Dit type NeXtime klok is daarentegen alleen geschikt voor binnen gebruik.

Dubbelzijdige buitenklok

Eén van de plaatsen waar een dubbelzijdige klok bijzonder goed tot zijn recht kan komen is natuurlijk de tuin. Enerzijds, omdat de afstand tot een klok daar wat groter kan zijn dan binnenshuis, anderzijds omdat het een decoratieve aanvulling op de tuin kan zijn. Niet elke dubbelzijdige klok is geschikt voor buiten, maar het assortiment dubbelzijdige klokken bevat een aantal klokken die waterdicht zijn en dus geschikt zijn om buiten te hangen. Zo heeft het Duitse kwaliteitsmerk Ams een prachtige dubbelzijdige buitenklok met een metalen kast in antieke stijl gemaakt die perfect tot zijn recht komt in een tuin met antieke of industriële stijl.

Moderne dubbelzijdige klok

Het bekende Nederlandse merk Karlsson zorgt dat er ook voor de liefhebbers van meer modern design een dubbelzijdige klok beschikbaar is. In zowel wit als zwart uitgevoerd kiest Karlsson ervoor om de dubbelzijdige klok niet rond, maar vierkant met gebolde hoeken te maken. Doordat er op de witte klok zwarte cijfers staan, en zwarte cijfers op de witte klok ontstaat er een mooi contrast op een dubbelzijdige klok die net even anders is dan de meer klassieke uitvoeringen. De dubbelzijdige klok van Karlsson is geschikt voor wandbevestiging en past perfect in een moderne of alledaagse inrichting.