Radarklokken

27 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Radarklok

Een radarklok, ook wel raderklok genoemd, is een klok met zichtbare radars. De kast van een radarklok is vrijwel altijd open, zodat de in veel gevallen bewegende radars goed te zien zijn. Vaak draaien de radertjes los van elkaar, wat een ontzettend mooi gezicht is. Een radarklok is in verschillende varianten verkrijgbaar, voor aan de wand en op tafel.

Draaiende radertjes

Een grote klok met radertjes die onafhankelijk van elkaar bewegen is een blikvanger in elk interieur. Menig restaurant en kantoor heeft een grote klok met radertjes aan de wand hangen. Maar ook in woonkamers kan een radarklok een welkome aanvulling zijn. Met name wanneer voor een industriële stijl is gekozen, past een radarklok perfect tussen het andere meubilair. Daarnaast zijn er ook uitvoeringen waarbij de raders alleen voor de sier zijn zonder dat deze ook draaien.

Een radarklok voor op de wand

Wanneer er ruimte is, staat een grote radarklok prachtig als wandklok. In formaten van 60 of 80 centimeter, in het zwart of metaalkleurig kan deze klok het interieur verrijken. Met name wanneer de klok op een wand wordt geplaatst met veel open ruimte er omheen, zal het een blikvanger worden. De constant onafhankelijk van elkaar draaiende radertjes zullen de ogen vaak op zich gericht weten.

Een tafelklok met raders

Ook als tafelklok kan een raderklok een geweldige toevoeging aan het interieur zijn. Natuurlijk is de tijd er zeer accuraat op leesbaar, maar de radertjes zijn ook nog eens van heel dichtbij te bewonderen. Doordat de tafelklokken met radertjes allemaal een open kast hebben, zijn de radertjes namelijk goed zichtbaar. Er zijn zowel klassieke varianten als meer moderne tafelklokken met radar, bijvoorbeeld in fel blauw, groen of rood.

Radarklok met Romeinse cijfers

In veel gevallen heeft een radarklok Romeinse cijfers op de wijzerplaat staan. Dat heeft te maken met de industriële uitstraling die een klok met draaiende radertjes heeft, daar passen Romeinse cijfers perfect bij. In enkele gevallen staan de Romeinse cijfers op een kast zonder beglazing, maar er zijn ook varianten die zijn voorzien van mineraalglas.

Verkrijgbaar met een quartz uurwerk en mechanisch

Het assortiment van meer dan 15 verschillende raderklokken werkt afhankelijk van de uitvoering op een quartz uurwerk of een mechanisch uurwerk. Een quartz uurwerk loopt op een batterij, zodat de klokken overal geplaatst kunnen worden. Maar een radarklok zoals de prachtige skeletklok van het Duitse merk Hermle, werkt mechanisch en moet periodiek opgewonden worden. Elke radarklok is voorzien van een garantietermijn van maar liefst 24 maanden.