Vierkante klokken

Producten 1-30 van 84

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Een vierkante klok is uniek

De tijd voelt voor veel mensen als een schaars goed, terwijl tijd op zichzelf eigenlijk een van de weinige constante dingen in het leven is. Dagelijks worden we overal, zowel binnen- als buitenshuis gewezen op de tijd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kerktorens, klokken op stations en natuurlijk gewoon thuis in de woon- of slaapkamer, overal hangt wel een klok. Ondanks dat de klok er met smartphones, tablets en computers behoorlijk wat concurrentie bij heeft gekregen door de jaren heen, blijft deze onmisbaar. Klokken zijn er in veel verschillende soorten en maten en steeds meer mensen kiezen dan ook voor een minder traditioneel, voor de hand liggend design, en kiezen iets nieuws zoals bijvoorbeeld een vierkante klok.

Vierkante vorm beïnvloedt de ruimte

Voorheen was vooral de ronde muurklok het meest geliefd, maar steeds meer mensen kiezen voor een uniek design in de vorm van een vierkante klok. Door hiervoor te kiezen, is het mogelijk om de volledige uitstraling van een ruimte te veranderen, omdat een vierkante klok op de muur de ruimte er anders uit laat zien en andere aspecten van het interieur accentueert. Zo is het bijvoorbeeld passend om een vierkante wandklok te gebruiken in een strak ingerichte ruimte waarin veel rechte vormen en symmetrie is terug te vinden. De meeste mensen kiezen ervoor om de vierkante wandklok op ooghoogte op te hangen en ervoor te zorgen dat deze of in het midden van een muur hangt of in lijn met andere objecten in de ruimte, zoals bijvoorbeeld een kleed op de vloer of ander meubilair in de betreffende ruimte.

De moderne vierkante klok

De vierkante klok is een variant van de laatste tientallen jaren en kan meestal worden geschaard onder de noemer moderne klok. Verreweg de meeste vierkante klokken zijn dan ook designerklokken waarbij er gebruik gemaakt is van verschillende kleuren en materialen. Er zijn echter ook een aantal klassieke klokken die in een vierkante versie zijn uitgebracht, waarbij de moderne vorm van de klok een speelse tegenhanger kan zijn van de klassieke uitstraling, hierbij valt onder andere te denken aan een kersen- of notenhouten klok met goudkleurige details.