Wekkers op batterijen

Producten 1-30 van 101

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Nooit te laat met een wekker op batterijen

Een wekker is een belangrijk en soms onderschat attribuut naast het bed in de slaapkamer of op reis. Een wekker zorgt ervoor dat niet alleen te laat komen uit den boze is, maar is ook een zeer belangrijk hulpmiddel bij het creëren van een regelmatig en gezond slaappatroon. Veel mensen zijn moe en uitgeput omdat ze de neiging hebben te kort te slapen en niet een vast ritme hebben. Door gebruik van een wekker op batterijen is het mogelijk om ongeacht de plek waar er geslapen wordt op dezelfde gezette tijd wakker te worden.

Nooit afhankelijk van netstroom

Een wekker op batterijen heeft een aantal voordelen die vooral tijdens het reizen erg handig zijn. Er is lang niet altijd stroom wanneer er gereisd wordt, bijvoorbeeld tijdens het kamperen. Soms kan het zijn dat er wel een stroomvoorziening aanwezig is, maar deze niet gebruikt kan worden, omdat er gebruik gemaakt wordt van andersoortige elektriciteitspunten in het buitenland die niet compatible zijn met de wekker. Door gebruik te maken van een wekker op batterijen staat de tijd nooit stil. Er zijn zelfs wekkers op batterijen die zendergestuurd werken en direct schakelen met de atoomklok en daarmee de tijd automatisch gelijkstellen.

Lichtgevend in het donker

Wekkers zijn er in wel duizenden soorten en maten en ook op het gebied van wekkers op batterijen valt er meer dan voldoende te kiezen. Het is mogelijk om te kiezen voor een digitale variant of een exemplaar met een traditioneel uurwerk. De meeste wekkers zijn dusdanig gemaakt zodat deze in het donker goed af te lezen zijn zonder dat hiervoor een externe lichtbron nodig is. Het licht wordt hiermee gecreëerd door de ingebouwde verlichting die tijdelijk is te activeren door de verlichtingsknop in te drukken. Daarnaast zijn er ook wekkers op batterijen leverbaar waarbij de fluorescerende kleur op de wijzers of wijzerplaat er voor zorgen dat de tijd in het donker is af te lezen.

Reiswekker op batterijen

Bij het zoeken naar een wekker op batterijen, zijn er een aantal zaken om in gedachten te houden. Wekkers die capaciteit hebben voor meerdere batterijen blijven als vanzelfsprekend langer aan, terwijl wekkers met minder batterij capaciteit weer lichter zijn in gewicht en daarmee makkelijker zijn voor op reis. Niet alleen de batterij capaciteit, maar ook het formaat van de wekker is goed om in de gaten te houden. De meest voorkomende variant batterijen voor in de reiswekker zijn de welbekende AA-batterijen. Wanneer er wordt gekozen voor een reiswekker dan is een opklapbare variant vaak ook een goede keus, omdat deze minder snel beschadigt tijdens het vervoer en vaak ook een stuk kleiner en dunner is dan een normale wekker.