Vintage klokken

Producten 1-30 van 230

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vintage klokken

In deze categorie zijn nieuwe klokken te vinden die in een vintage stijl gemaakt zijn. De vintage klokken zijn in veel varianten verkrijgbaar. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een antiek stijl gemaakte klok die geassocieerd wordt met accessoires uit de voorgaande eeuw, maar ook aan een koekoeksklok of een klok waarbij herkenbare kleuren worden gebruikt die de sfeergedachten van vroeger naar boven halen. In deze categorie zijn dan ook de klokken geplaatst die, doordat ze een nostalgisch en klassiek karakter hebben, bepaalde herinneringen aan vroeger terughalen. Het merendeel van de klokken is op voorraad en wordt geleverd met 24 maanden garantie.

Vintage stijl klokken zijn tegenwoordig erg hip en populair

Klokken zijn een onmisbaar attribuut in elk interieur. Net zoals bij kleding en andere interieurartikelen zien we ook op het gebied van klokken bepaalde trends terugkomen. In sommige gevallen zijn dit klokken die opnieuw worden uitgebracht of uit een bepaalde tijd komen en ineens weer populair worden. Deze klokken met een ouderwetse of klassieke uitstraling worden vervolgens weer opnieuw gefabriceerd. Wanneer dit gebeurt spreken we ook wel van vintage klokken. In plaats van de term vintage wordt ook wel de term retro gebruikt. Bij de vintage stijl gaat het vaak om echt oud lijkende producten en bij retro worden vaak nieuwe artikelen met nieuwe functies en designs in een oud retro gekleurd jasje gestoken.

De vintage klok is geliefd in zowel bedrijfspanden, als ook voor thuisgebruik

De vintage stijl is tegenwoordig erg hip en gewild. Klokken in deze stijl zijn er dan ook in zeer veel varianten. Van grote vintage klokken tot vintage klokken gemaakt van hout. Ook industriële klokken vallen soms onder de noemer vintage. Zo is een oude grote vintage stationsklok of fabrieksklok bijvoorbeeld een zeer geliefd item in vele interieurs, zowel in een zakelijke context als ook voor thuisgebruik. Er is een zeer gevarieerd aanbod waardoor een vintage klok kopen in verschillende prijscategorieën mogelijk is. Door te kiezen voor een vintage klok kan dit een unieke look in een bepaalde ruimte creëren. De vintage klok is over het algemeen een klok met een unieke of excentrieke uitstraling en daarmee een opvallend en in het oog springend object.