Stille klokken

Producten 1-30 van 212

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Stille klokken

De collectie stille klokken biedt een grote variatie aan analoge en digitale klokken in klassieke en moderne uitvoeringen. De analoge stille klokken beschikken over een speciaal uurwerk met een slepende secondewijzer. Hierdoor maken de klokken geen of vrijwel geen geluid. Het meest voorkomende type stille klok is een wandklok met stil uurwerk. Tevens zijn hier ook digitale klokken te vinden die geluidloos zijn. Wanneer u op zoek bent naar een klok die niet veel geluid maakt, maar niet geheel stil hoeft te zijn, raden we aan om ook in de andere categorieën te kijken. Tegenwoordig hebben namelijk de meeste klokken een quartz uurwerk, werkend op batterij. Deze klokken zijn meestal veel stiller dan de traditionele mechanische uitvoeringen waarbij het tikkende geluid harder is. Het komt zeker voor dat tijdens de zoektocht naar een stille klok de analoge klokken worden overgeslagen. Al dat getik de hele dag kan in bepaalde situaties storend zijn, alleen die gedachte is al genoeg om niet aan analoge klokken te denken waardoor de aandacht dan direct uit gaat naar digitale klokken. Klokken die niet tikken kunnen dus behalve digitaal ook analoog zijn. Waar dit voor analoge klokken over het algemeen niet de standaardsituatie is, zijn eigenlijk alle digitale klokken geluidloos. De stille klokken worden geleverd met 24 maanden garantie. Het merendeel is uit onze eigen voorraad leverbaar.

Geruisloze analoge klokken

De geruisloze analoge klokken zijn uitvoeringen waarbij de klok middels een wijzerplaat en wijzers de tijd weergeven. Het quartz uurwerk van deze klok functioneert op een meegeleverde batterij. Deze klokken hebben vaak een speciaal slepend uurwerk wat er voor zorgt dat deze geen geluid maken of zo goed als geruisloos zijn. Wanneer de analoge klok over een secondewijzer beschikt dan draait deze met een slepende beweging rondt. Doordat er met analoge cijfers en wijzers meer mogelijkheden zijn is er bij dit type klok met stil uurwerk meer variatie in soorten designs.

Geluidloze digitale klokken

De digitale klokken zijn altijd klokken die geheel stil zijn, dit komt doordat deze klokken de tijd digitaal weergeven en er bijvoorbeeld geen wijzers in beweging gebracht hoeven te worden, dus deze heeft geen motortje met tandwielen die geluid kunnen veroorzaken. Naast dat de digitale klokken geen geluid maken zijn het vaak ook klokken die net wat meer functionaliteit kunnen bieden dan analoge stille klokken. Hierbij te denken aan naast de weergave van tijd ook weergave van bijvoorbeeld de dag, datum en temperatuur. Ook wanneer u op zoek bent naar een stille radio controlled klok dan is de digitale klok de oplossing. Dit omdat de radio controlled quartz uurwerken bij analoge klokken niet in een slepende stille variant verkrijgbaar zijn. Op het gebied van vormgeving is een digitale klok helaas wat aan de saaie kant in vergelijking met een analoge klok waarbij de designmogelijkheden oneindig zijn. Daarom worden analoge klokken vaker geplaatst in een woonkamer en digitale klokken in een keuken, slaapkamer of kantoor. Doordat steeds meer fabrikanten rekening houden met de stijgende vraag naar geluidloze klokken is het aanbod hierin groeiende en geeft het voldoende mogelijkheden om een leuke stille klok voor het interieur te vinden.