Wandklokken modern

Producten 1-30 van 750

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Moderne wandklokken

De collectie moderne wandklokken bestaat uit ruim 700 verschillende wandklokken. De moderne wandklokken zijn van diverse kwaliteitsmerken zoals Ams, Hermle en Karlsson. Deze klokken zijn hoofdzakelijk verkrijgbaar in een quartz uitvoering, geleverd inclusief batterij, zowel met als zonder slinger. Daarnaast zijn er ook nog mechanische klokken. De wandklokken worden van diverse materialen gemaakt, vaak een combinatie van hout, metaal, kunststof of glas. Ze zijn geschikt om op te hangen in veel voorkomende plekken in huis; een wandklok in de woonkamer en keuken is het meest populair. Zo kan een bijzondere wandklok aan de muur een unieke sfeer creëren. 95% van de moderne wandklokken wordt geleverd uit onze eigen voorraad en alle klokken worden geleverd met 2 jaar garantie. Ook na de garantieperiode blijven wij u graag van dienst voor jarenlang plezier van uw aangeschafte wandklok.

Wandklok kopen

Een wandklok kopen kan door de vele soorten en maten die er tegenwoordig worden gefabriceerd nog een lastige opgave zijn. De verschillende filters in de categorie maken een klok kopen eenvoudiger, doordat hiermee gemakkelijker de gewenste klok is te vinden. De wandklokken zijn onder andere verkrijgbaar in moderne, klassieke en design uitvoeringen. Hierdoor is er voor ieder interieur wel een geschikte wandklok te koop. Doordat wij meer dan 35 jaar gespecialiseerd zijn in klokken kunt u bij ons een wandklok kopen zonder zorgen en rekenen op ons deskundige advies en een goede service. Wij helpen onze klanten dan ook graag bij specifieke vragen over een bepaald product, of voor aanvullend advies om de juiste klok te kopen. Daarnaast controleren wij al onze producten van te voren goed en worden ze zorgvuldig verpakt, zodat u met zekerheid over een goed functionerende wandklok zult beschikken. Bovendien zijn de meeste producten op voorraad zodat er geen lange levertijden zijn. Bij de wandklokken met een quarz uurwerk wordt een kwaliteitsbatterij meegeleverd. Ook na ontvangst van uw bestelling kunt u op ons rekenen voor eventuele verdere vragen of advies.

Soorten uurwerk bij wandklokken

Om de zoektocht bij het kopen van een mooie wandklok eenvoudiger te maken, kan er worden begonnen met het kiezen van het gewenste uurwerk. Globaal gezien zijn er 2 soorten uurwerken.

Quartz batterij uurwerk:

De meeste wandklokken beschikken tegenwoordig over een quartz uurwerk dat functioneert op een meegeleverde batterij. Deze zijn onder te verdelen in wandklokken met een slinger, die continu heen en weer beweegt, en wandklokken die niet over een slinger beschikken. Deze quartz batterijklokken beschikken meestal niet meer over een uurwerk met een slagwerk of een melodie heeft. Deze klokken zijn tevens vrij stil waardoor er normaal gesproken geen last wordt ondervonden van eventueel licht getik van de klok. Door het gemak van deze uurwerken zijn deze klokken in de loop der jaren populairder geworden. Dit komt omdat de batterijen vaak wel een jaar meegaan en er hierdoor geen omkijken meer naar is totdat de batterij vervangen dient te worden. Daarnaast zijn er nog enkele wandklokken te koop die op netstroom functioneren; de keuze hierin is echter zeer gering.

Mechanisch uurwerk:

Verder zijn nog de ouderwetse wandklokken met een mechanisch uurwerk leverbaar. Deze hebben in veel gevallen nog wel een slinger die heen en weer beweegt. Daarnaast is bij deze uitvoeringen het getik nog wat harder hoorbaar. Vaak beschikken de mechanische wandklokken nog wel over een slagwerk. Veel voorkomende slagwerken zijn: Westminster slagwerk, bim-bam slagwerk, gong slagwerk en bel slagwerk. Indien een klok over slagwerk beschikt, dan staat dit in de productbeschrijving verder beschreven. De mechanische klokken worden hoofdzakelijk in de klassieke uitvoeringen gefabriceerd. De uurwerken zijn van hoogwaardige kwaliteit. Ze worden geleverd met gewichten die meestal 1 keer per week opgetrokken dienen te worden, of met een opwinduurwerk dat vaak 1 keer per week of 1 keer per 2 weken opgedraaid dient te worden. Door het gebruik van hoogwaardige materialen zijn deze klokken erg duurzaam en kunnen ze soms wel een heel leven meegaan, waardoor een mechanische klok kopen dan ook voor vele jaren plezier kan zorgen.

Vorm van wandklokken

Naast het uurwerk is er ook een goede keuze te maken door een vorm te bepalen om de gewenste wandklok te kopen. Door middel van de filters is er o.a. de keuze tussen een langwerpige, vierkante of ronde wandklok. Zo zijn van de ronde en langwerpige wandklokken de meeste uitvoeringen te vinden. De langwerpige modellen zijn meestal de klokken die nog over een slinger beschikken die heen en weer beweegt. Ook voor een vierkante wandklok is een uitgebreid aanbod beschikbaar, en daarnaast zijn er nog andere vormen leverbaar die ook de moeite van het bekijken waard zijn. Een veel voorkomend formaat wandklok is 30 cm, maar er zijn ook grotere wandklokken van 40 cm, 50 cm, 60 cm en 70 cm diameter verkrijgbaar. Een ronde grote klok in de woonkamer is dan ook een mooie opvallende toevoeging. Daarnaast zijn er ook langwerpige slingeruitvoeringen met verschillende formaten van de wandklok van 80 cm, 90 cm en 100 cm lengte. De garantietermijn van alle klokken is 24 maanden. Ook daarna helpen wij u graag verder en kunt u profiteren van onze service.

Deze klokken zijn onderverdeeld in 2 subcategorieën: Moderne wandklokken zonder slinger en Moderne wandklokken met slinger

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de collectie moderne wandklokken?
  Onze collectie omvat meer dan 700 verschillende wandklokken van kwaliteitsmerken zoals Ams, Hermle, NeXtime en Karlsson. Deze klokken zijn voornamelijk verkrijgbaar met een quartz uurwerk en worden geleverd met een batterij. Er kan gekozen worden uit modellen met of zonder slinger. Daarnaast bieden we ook mechanische klokken aan, gemaakt van diverse materialen zoals hout, glas aluminium en messing.
 2. Wat voor soort uurwerken zijn beschikbaar?
  We bieden twee hoofdsoorten uurwerken aan: quartz batterij uurwerken, die weinig onderhoud vergen en meestal een licht tikkend geluid, of stil uurwerk hebben, en mechanische uurwerken, die vaak een hoorbaar getik en slagwerk hebben. Daarnaast moeten mechanische klokken regelmatig worden opgewonden.
 3. Zijn er ook stille wandklokken verkrijgbaar?
  Wij bieden ook een ruime collectie met stille wandklokken aan. Dit zijn klokken met een stil, of zo goed als stil uurwerk. Dit kan afhankelijk van de uitvoering een klok zijn met een slepende secondewijzer, of een stil uurwerk zonder secondewijzer. Alle uitvoeringen die hieraan voldoen zijn terug te vinden in de categorie: stille klokken. Het is echter wel goed om te weten dat heel veel andere wandklokken die niet in de stille klokken categorie terugkomen ook maar een beperkt tikkend geluid maken. Mocht u van een bepaalde klok willen weten of deze stil is, stuur dan gerust even een mail.
 4. Wat is een radio controlled wandklok en welk voordeel heeft dit type uurwerk?
  Het voordeel van een radio controlled wandklok is dat deze een quartz batterij uurwerk heeft dat werkt op het signaal van een atoomklok. Deze stuurt een signaal door naar de radio controlled wandklok waardoor de klok exact op tijd blijft lopen. Ook bij verandering van zomer- en wintertijd schakelt de klok automatisch over op de juiste tijd. Dit type klok wordt ook wel radiografisch of zendergestuurd genoemd. Deze klokken beschikken echter niet over een stil uurwerk maar geven altijd een licht tikkend geluid, met als uitzondering digitale radio controlled klokken, deze zijn wel geheel stil. Het is wel goed om te vermelden dat klokken met een normaal quartz batterij uurwerk ook gemakkelijk handmatig op tijd te zetten zijn en correct op tijd blijven lopen, waardoor het zeker niet noodzakelijk is om voor een radio controlled variant te kiezen. In de categorie radio controlled klokken zijn alle leverbare radio controlled uitvoeringen te vinden.
 5. Bieden jullie garantie op de wandklokken?
  Ja, alle wandklokken worden geleverd met een garantie van 2 jaar. Doordat wij een gespecialiseerd klokkenbedrijf zijn met gediplomeerde klokkenmaker geeft dit als voordeel dat bij een garantiegeval wij dit vrijwel altijd zelf voor u op kunnen lossen, en u hiermee sneller en professioneler geholpen wordt. Ook na de garantieperiode blijven wij service bieden om u te helpen jarenlang plezier van een bij ons aangeschafte klok te hebben.
 6. Welke verschillende vormen en maten zijn beschikbaar in de collectie wandklokken?
  De wandklokken variëren in vorm en grootte. We bieden ronde, vierkante en langwerpige klokken, met maten variërend van 20 cm tot 100 cm in lengte. Zo kunt u altijd een klok vinden die perfect bij uw ruimte past. Daarnaast is het aan te raden om even na te meten of het formaat van de uitgekozen klok goed past op de gewenste plek, zodat het beter is in te schatten of de maat van de klok voldoet.
 7. Hoe worden de klokken geleverd en wat als er vragen zijn na de aankoop?
  Onze producten worden zorgvuldig verpakt en gecontroleerd voor verzending en zijn meestal direct uit voorraad leverbaar. Bij elke wandklok met een quartz uurwerk wordt een kwaliteitsbatterij meegeleverd. Na ontvangst staan we klaar om eventuele verdere vragen te beantwoorden of aanvullend advies te bieden.
 8. Wat zijn de verzendopties voor de wandklokken?
  Wij bieden snelle en betrouwbare verzending voor al onze wandklokken. Aangezien 95% uit eigen voorraad wordt geleverd zijn er geen lange levertijden. De verwachte levertijd is bij ieder product terug te vinden. We zorgen ervoor dat elk product zorgvuldig wordt verpakt om schade tijdens het transport te voorkomen.
 9. Hoe lang gaat een batterij mee in een quartz wandklok?
  De batterijen in de quartz wandklokken gaan meestal ongeveer 1 jaar mee, afhankelijk van het model en het type batterij. De meeste wandklokken functioneren op 1 of 2 normale AA penlite batterijen. Het is van belang om nooit oplaadbare batterijen te gebruiken. Wij leveren bij elke klok de benodigde kwaliteitsbatterij(en) mee, zodat u na installatie direct kunt genieten van uw nieuwe wandklok zonder zorgen over de batterijduur.
 10. Hoe onderhoud ik mijn wandklok?
  Voor quartz wandklokken is weinig onderhoud nodig; het vervangen van de batterij wanneer deze op is, volstaat meestal. Voor mechanische klokken raden we aan om de klok op tijd op te winden, dit is afhankelijk van de klok eens per dag, eens per week, of iedere 2 weken. Ook het mechanische uurwerk kan een aantal jaren mee zonder deze te laten onderhouden. Zorg er ook voor dat de klok uit de buurt van extreme temperaturen en vochtigheid wordt gehangen.
 11. Zijn er wandklokken die ook geschikt zijn voor commerciële ruimtes?
  Ja, naast ons uitgebreide assortiment aan wandklokken voor thuisgebruik bieden we ook veel modellen die geschikt zijn voor commerciële ruimtes zoals kantoren, wachtruimtes, en recepties. Deze klokken combineren functionaliteit met stijl om elke ruimte te verrijken en efficiënt tijdbeheer te ondersteunen.

Voor overige vragen of advies bij de keuze voor een moderne wandklok kunt u contact met ons opnemen.