Gouden klokken

Producten 1-30 van 112

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een gouden klok springt in het oog

Een klok is een must in ieder huis of op kantoor. De tijd is belangrijk en is onderdeel van het dagelijks leven. De klok bestaat al honderden jaren en door de jaren heen is de functionaliteit van de klok ook gaandeweg veranderd. Vroeger werd de klok vooral gebruikt voor het aflezen van de tijd, waarna het ook als statussymbool werd gebruikt. Tegenwoordig is niet alleen het aflezen van de tijd belangrijk, maar ook het design van de klok. Een soort klok die qua design altijd in het oog springt en voor veel ruimtes nét een stuk extra uitstraling en klasse geeft, is een gouden klok.

Goud is een populaire kleur

Goud is van oudsher een edelmetaal met een zeer vast waarde, maar is daarnaast ook als kleursoort zeer bekend. Goud straalt welvaart en klasse uit en dat geldt ook voor gouden klokken. Veel klassieke modellen klokken zijn goudgekleurd of bevatten goud elementen. Er zijn echter ook diverse moderne designer klokken die een gouden kleur hebben. Goud als kleur wordt dan ook steeds vaker binnen verschillende interieur stijlen gebruikt. Op het gebied van klokken zijn er naast klassieke varianten dan ook industriële en modern vormgegeven gouden klokken te vinden.

Gouden klokken, van modern tot klassiek

Goud geeft extra uitstraling aan de ruimte en het aanbod aan gouden klokken is de laatste jaren dan ook sterk toegenomen. Het is mogelijk om tegenwoordig gouden klokken te kopen die zelf in elkaar te zetten zijn en waarbij de muur als wijzerplaat fungeert, dit type klok wordt een DIY klok genoemd. De gouden cijfers en het gouden uurwerk wordt hierbij los van elkaar op de muur gemonteerd. Naast de vele gouden wandklokken zijn er ook andere soorten klokken verkrijgbaar in goud, zoals onder andere diverse klassieke gouden tafelklokken. De tafelklok is ook erg praktisch wanneer het niet mogelijk is om in de muur te boren of wanneer de beschikbare ruimte op de muur beperkt is.

De kleuren zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:
Blauwe klokken
Gouden klokken
Groene klokken
Rode klokken
Roze klokken
Witte klokken
Zilveren klokken
Zwarte klokken